Voorkom Vorstproblemen met Aretec’s Geavanceerde Vorstbeveiliging voor Warmtepomp Monoblocks

Bij stroomuitval kan vorst ernstige schade aan je warmtepomp veroorzaken, maar met de geavanceerde vorstbeveiliging van Aretec BV voor warmtepomp monoblocks is dat verleden tijd! Onze oplossing biedt betrouwbare antivriesbescherming van de condensor, zelfs zonder stroom. Dankzij een innovatieve bypasspomp blijft het systeem functioneren, waardoor schade door bevriezing wordt voorkomen. 🌡️🔧

Hoe werkt de antivriesbescherming?

De bypasspomp zorgt ervoor dat het systeem in bedrijf blijft, zelfs wanneer de stroom uitvalt. De pomp voorkomt dat het systeem stilvalt, door in te schakelen afhankelijk van de buitentemperatuur en de watertemperatuur in het systeem. Dit zorgt voor een langere bedrijfstijd, waarbij de bypasspomp alleen werkt wanneer het nodig is, wat bijdraagt aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. ⚡🌍

Belangrijkste functies van de vorstbeveiliging:

  1. Automatische inschakeling van de bypasspomp: De bypasspomp schakelt in op basis van de buitentemperatuur en de bedrijfscyclus, zodat de pomp altijd actief blijft wanneer dat nodig is.
  2. Akoestische signalering van alarmtoestanden: Bij eventuele storingen in de werking van de bypasspomp, zoals te hoog stroomverbruik of het niet inschakelen van de pomp, krijg je direct een akoestisch alarm, zodat je snel kunt ingrijpen.
  3. Detectie van batterijproblemen: De vorstbeveiliging detecteert ook wanneer de batterij bijna leeg is en waarschuwt je tijdig om de batterij te vervangen, zodat je systeem altijd beschermd blijft.
  4. Zelfdiagnose: Het systeem voert regelmatig zelfdiagnoses uit om te controleren of alles optimaal werkt, zodat je altijd verzekerd bent van een betrouwbaar systeem.
  5. Optimaal batterijlaadalgoritme: Afhankelijk van de temperatuurwaarden van het systeem wordt de batterij optimaal geladen, zodat je warmtepomp altijd beschermd is, zelfs in de koudste omstandigheden. ❄️🔋

Waarom kiezen voor de Aretec vorstbeveiliging?

Met de Aretec vorstbeveiliging voor warmtepompen hoef je je geen zorgen meer te maken over vorstschade bij stroomuitval. Het systeem biedt maximale bescherming, geavanceerde diagnosemogelijkheden en betrouwbare prestaties, ongeacht de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je warmtepomp het hele jaar door probleemloos functioneert!

Wil je meer weten? Bezoek onze website of neem contact op met een van onze experts! ✅