Aretec op de Installatie Vakdagen 2024: Drie Innovatieve Primeurs die Installateurs Moeten Kennen

Aretec BV was dit jaar opnieuw prominent aanwezig op de Installatie Vakdagen 2024 in Hardenberg. Als toonaangevende technische groothandel heeft Aretec zich gepositioneerd als een pionier in innovatieve oplossingen voor installateurs. Tijdens dit evenement introduceerde Aretec drie indrukwekkende primeurs die gericht zijn op het verbeteren van warmtepompen en cv-installaties. Deze nieuwe producten spelen in op de groeiende vraag naar duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbare technologie in de installatiebranche. In dit artikel bespreken we de drie primeurs die Aretec op de beurs presenteerde.

Primeur 1: Kamerthermostaat voor Warmtepompen met Hysterese

De eerste primeur die Aretec introduceerde, is een nieuwe kamerthermostaat speciaal ontworpen voor warmtepompen. Wat deze thermostaat bijzonder maakt, is de ingebouwde hysterese. Deze technologie voorkomt dat de warmtepomp voortdurend in- en uitschakelt bij minimale temperatuurverschillen, wat het energieverbruik verlaagt en de levensduur van het systeem verlengt.

Hysterese creëert een marge rondom de ingestelde temperatuur, waardoor de warmtepomp efficiënter kan werken en het comfortniveau in huis constant blijft. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar ook voor een langere levensduur van de warmtepomp door minder slijtage. Voor installateurs biedt deze thermostaat een geavanceerde oplossing die klanten helpt om zowel hun ecologische voetafdruk als hun energierekening te verkleinen.

Primeur 2: Vorstbeveiliging voor Warmtepompen, CV- en Waterleidinginstallaties

De tweede primeur van Aretec is een nieuwe vorstbeveiliging, ontworpen om warmtepompen, cv-installaties en waterleidinginstallaties te beschermen tegen vorstschade. Vorstschade is een veelvoorkomend probleem in koude periodes en kan leiden tot dure reparaties en stilstand van installaties. Deze innovatieve vorstbeveiliging zorgt ervoor dat leidingen en installaties automatisch beschermd worden wanneer de temperatuur te laag dreigt te worden.

Het systeem monitort constant de omgevingstemperatuur en schakelt de bescherming in zodra er kans is op bevriezing. Dit maakt het een essentieel product voor installateurs die werken in gebieden met koude winters, en biedt gemoedsrust aan eindgebruikers die hun systemen beschermd willen houden zonder constante monitoring.

Primeur 3: Murelle Hybride Split en Monoblock CV-Ketel

De derde en misschien wel meest baanbrekende innovatie die Aretec presenteerde, is de Murelle hybride cv-ketel, verkrijgbaar in zowel split- als monoblock-variant. Deze hybride systemen combineren de voordelen van een traditionele cv-ketel met die van een warmtepomp, wat zorgt voor een duurzamer en energiezuiniger verwarmingssysteem.

De Murelle hybride split cv-ketel heeft een buitenunit en biedt de mogelijkheid om een externe boiler aan te koppelen. Dit zorgt voor een grotere capaciteit aan warm water, wat bijzonder aantrekkelijk is voor grotere huishoudens of gebouwen met een hoge warmwaterbehoefte. Dankzij deze combinatie kan het systeem efficiënter werken en duurzaam tapwater leveren, wat resulteert in lagere energiekosten.

De monoblock-variant van de Murelle hybride cv-ketel biedt dezelfde voordelen, maar heeft geen buitenunit. Dit maakt het systeem eenvoudiger te installeren in ruimtes waar de plaatsing van een buitenunit niet mogelijk of wenselijk is. Beide systemen bieden installateurs de flexibiliteit om hun klanten op maat gemaakte oplossingen te bieden die passen bij hun specifieke verwarmingsbehoeften.

Waarom Deze Primeurs Belangrijk Zijn voor Installateurs

De drie primeurs die Aretec presenteerde op de Installatie Vakdagen 2024 bieden installateurs nieuwe mogelijkheden om hun klanten te helpen duurzamer en efficiënter te werken. De kamerthermostaat met hysterese biedt een oplossing voor het optimaliseren van warmtepompen, terwijl de vorstbeveiliging installaties beschermt tegen extreme weersomstandigheden. De Murelle hybride cv-ketels combineren het beste van twee werelden – traditionele cv-technologie en duurzame warmtepompen – en bieden zo meer flexibiliteit en energiebesparing.

Met deze innovatieve producten zet Aretec opnieuw de standaard in de installatiebranche. Installateurs die vooruit willen lopen op de technologische ontwikkelingen doen er goed aan deze oplossingen te integreren in hun aanbod, zodat zij hun klanten de nieuwste en meest efficiënte systemen kunnen aanbieden.

Bezoek Aretec voor meer informatie over deze primeurs en ontdek hoe wij uw werk als installateur kunnen vereenvoudigen en optimaliseren.