Aquatechnik Leidingsystemen: Innovatieve Oplossingen voor Waterbeheer

Aquatechnik is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in leidingsystemen voor waterbeheer. Ze staan bekend om hun innovatieve oplossingen die zorgen voor efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten bedient Aquatechnik diverse sectoren, waaronder bouw, sanitair, industriële toepassingen en meer. Laten we eens kijken naar enkele van hun meest prominente producten.

Meerlagen buizen

Aquatechnik biedt ook een assortiment aan multilayerbuizen die de voordelen van verschillende materialen combineren. Deze buizen bestaan uit meerdere lagen, waarbij de binnenste laag vaak bestaat uit PEX (cross-linked polyethylene) voor optimale flexibiliteit en de buitenste laag uit aluminium voor extra sterkte. Zoals met alle meerlagenbuizen dienen deze ingekort te worden met het juiste gereedschap. Ze kunnen dus niet ingekort worden door de buizen te zagen, te slijpen of op een andere manier die niet voorgeschreven wordt door Aquatechnik en Aretec in te korten. Bij vragen of onduidelijkheden refereren wij naar onze catalogus waarin de installatie handleiding vermeld staat. Wanneer de voorgeschreven stappen niet worden nageleefd vervalt per direct de garantie en zijn Aquatechnik en Aretec niet aansprakelijk voor enige vorm van schade. Dit maakt de multilayerbuizen geschikt voor zowel verwarmingssystemen als sanitair en biedt uitstekende prestaties op het gebied van drukbestendigheid, warmteoverdracht en duurzaamheid.

Safety-pol

Aquatechnik Safety-pol koppelingen zijn perfect geschikt voor gebruik in combinatie met multilayer buizen voor diverse installaties. Of het nu gaat om cv-installaties, sanitairinstallaties of warmtepompinstallaties, deze koppelingen bieden betrouwbare prestaties en uitstekende duurzaamheid. De Safety-pol koppelingen zorgen voor een veilige en lekvrije verbinding tussen de multilayer buizen, waardoor een efficiënte en betrouwbare werking van het systeem wordt gegarandeerd. Met hun halogeenvrije materiaal voldoen deze koppelingen aan de hoogste veiligheidsnormen. Dankzij de combinatie van Safety-pol koppelingen en multilayer buizen zijn ze een ideale keuze voor installaties waarbij betrouwbaarheid en efficiëntie van cruciaal belang zijn, zoals bij warmtepompinstallaties.

PPR

PPR, oftewel Polypropyleen Random, is een van de vlaggenschipproducten van Aquatechnik. Deze buizen en fittingen zijn gemaakt van hoogwaardig PPR-materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende eigenschappen, zoals hoge chemische bestendigheid, lage thermische geleidbaarheid en weerstand tegen corrosie. PPR-systemen van Aquatechnik bieden duurzame oplossingen voor zowel koud- als warmwaterleidingen in verschillende toepassingen, van residentiële projecten tot grootschalige industriële installaties.

Geschiedenis van Aquatechnik

Aquatechnik werd opgericht in het jaar 1979 en heeft sindsdien een indrukwekkend traject afgelegd. Het bedrijf begon als een familiebedrijf met een passie voor innovatie en groeide uit tot een wereldwijde speler in de leidingindustrie. Gedurende hun geschiedenis hebben ze voortdurend geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om producten van topkwaliteit te leveren die voldoen aan de behoeften van de markt.

Met een sterke focus op technologie en duurzaamheid heeft Aquatechnik voortdurend geïnvesteerd in geavanceerde productiefaciliteiten en productietechnieken. Ze hebben strategische partnerschappen gesloten met toonaangevende leveranciers en organisaties in de industrie om te blijven innoveren en hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan internationale normen en regelgeving.

Visie van Aquatechnik: Duurzaamheid en kwaliteit

De visie van Aquatechnik draait om duurzaamheid en kwaliteit. Ze streven ernaar om innovatieve leidingsystemen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde productietechnieken zorgen ze ervoor dat hun producten lang meegaan, bestand zijn tegen slijtage en de impact op het milieu minimaliseren.

Aquatechnik streeft ook naar maximale klanttevredenheid. Ze bieden technische ondersteuning, training en advies aan hun klanten om ervoor te zorgen dat de installatie en het gebruik van hun leidingsystemen soepel verlopen. Door nauw samen te werken met installateurs, ingenieurs en andere belanghebbenden in de industrie, kunnen ze de behoeften van hun klanten beter begrijpen en oplossingen op maat bieden.

Aquatechnik is uitgegroeid tot een leider in de sector van leidingsystemen, dankzij hun innovatieve producten, hoogwaardige kwaliteit en sterke focus op duurzaamheid. Met een breed scala aan producten, waaronder PPR, Safety-pol en multilayerbuizen, biedt Aquatechnik betrouwbare oplossingen voor diverse toepassingen.

Als bedrijf blijft Aquatechnik streven naar excellentie en vooruitgang. Ze blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om te voldoen aan de veranderende behoeften van de markt en om te blijven innoveren met geavanceerde leidingsystemen.

Met hun visie op duurzaamheid, kwaliteit en klanttevredenheid blijft Aquatechnik een betrouwbare partner voor professionals in de bouw-, sanitair- en industriële sector, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een meer efficiënt en duurzaam waterbeheer.

Inloggen